Boldog István azt hitte a „libsi szólásszabadság” áldozata lett, pedig csak egy adathalász üzenetnek dőlt be

belföld
2023 október 14., 18:41

Boldog István Facebook-oldalán osztotta meg, hogy szerinte mi mutatja be jól a „libsi szólásszabadságot” - írja a hvg. A Fidesz országgyűlési képviselője egy neki küldött Messenger üzenet alapján vonta le következtetéseit, azonban követői hamar rájöttek, hogy valójában egy adathalász üzenettel van dolga és jelezték is neki, hogy kivételesen nem a „libsik” csaptak le a Meta felületén.

Boldog egy képernyőképet tett közzé egy üzenetről, amiben az áll, hogy a Facebook-oldalát ideiglenesen zárolta a közösségi oldalt üzemeltető cég – a Meta –, mert az megsértette a képekre és videókra vonatkozó közösségi szabványokat. Ezért, Boldognak kapcsolatba kellene lépnie a cég munkatársaival, amihez pedig egy hivatkozást is tartalmazott az üzenet.

Azonban az üzenet kinézetéből és megfogalmazásából könnyen felismerhető, hogy valójában egy adathalász üzenettel volt dolga Boldognak. Hogy a képviselő végül rákattintott-e az linkre – amit egyébként a Facebook-oldalán tett közzé, amiből gyorsan feltűnhet, hogy azt valójában nem korlátozták –, nem tudni. Viszont a kommentek között megköszönte követőinek, hogy szóltak neki, úgyhogy nem valószínű.

Boldog István korábban is libsizett már a Facebookon, akkor egy róla készült fotónál írta azt: „Ez az élet libsik, nem a Dom Pérignon és a lazac!” Újabban pedig szinte egyforma Orbán Viktoros meme gyártásba is kezdett a közösségi oldalán: