Nem kell elbontani a Népligeti felüljárót

közlekedés
2023 október 16., 14:55

„Az elmúlt hónapokban zajló műszaki vizsgálatok során kiderült, hogy bár kívülről elég rossz képet mutat a műtárgy a felüljáró műszaki állapota stabil, így megmenthető” – írta a Népligeti felüljáróról Gajda Péter, a XIX. kerület polgármestere a Facebookon.

photo_camera Népligeti felüljáró. Fotó: Gajda Péter/Facebook

A felüljáró műszaki felmérése februárban kezdődött. A szakemberek megállapították, hogy továbbra is biztonságosan használható a szerkezet, a korábban bevezetett ideiglenes súlykorlátozásra sincs szükség. Október 17-e keddtől a buszok súlykorlátozás nélkül közlekedhetnek rajta, így a 100E számú Repülőtéri Expressz ismét a felüljárón keresztül közlekedik a pesti belváros és Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között, írja honlapján a BKK. A tehergépjárművekre 12 tonnás korlátozás lesz érvényben.

A Tüttő Kata főpolgármester-helyettessel és Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármesterrel tartott közös sajtótájékoztatón arról is beszéltek, hogy a főváros felújítja majd a felüljárót. A Telex cikkéből kiderül, hogy a Tüttő által élethosszabbítónak nevezett felújítást 2025-ben végezhetik el, a pontos költsége majd tervezés közben derül ki, de a becslések szerint 1-3 milliárd forint között lehet majd. A lap azt is írja, hogy a felújítás politikai alku eredménye lehet, mert így néhány évvel el lehet tolni a döntést a felüljáró sorsáról.