Milák Kristóf nem indul a budapesti világkupa-versenyen, nemhogy versenyzésre, még edzésre alkalmas állapotban sincs

sport
2023 október 18., 04:49

Nem indul a hétvégi budapesti világkupa-versenyen Milák Kristóf, számol be az M4sport.hu. Virth Balázs, Milák edzője azt mondta a közmédiának: „Kedden Kristóf közölte velem, hogy egyelőre nem akar versenyezni”, csak akkor akar indulni, ha annak van értelme. „Ezzel mondjuk messzemenőkig egyetértek” – tette hozzá az edző.

Virth szerint az olimpiai bajnok, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok most nagyon messze van ettől. Azt nyilatkozta, hogy bár Milák visszatért már az uszodába hosszú kihagyása után, korántsem olyan intenzitással edz, mint amivel szokott: „még jól edzhető állapotban sincs”.

Milák két éve, a tokiói olimpián nyert aranyat 200 méter pillangón, majd tavaly a budapesti vb-t két arannyal (100 és 200 pillangó), a római Eb-t három arannyal és két ezüsttel zárta. Idén június közepén viszont bejelentette, hogy nem indul a következő hónapban rendezett világbajnokságon, mondván: sem fizikálisan, sem mentálisan nincs olyan állapotban, hogy ott legyen a világ legjobbjai között. Őszig nem is edzett, és bár szeptember elején újrakezdte az edzéseket, ezek szerint továbbra sincs olyan állapotban.