Régóta szerettünk volna készíteni egy podcastot dedikáltan nőknek, nőket érintő témákról, női megszólalókkal. Ez lett a Tyúkól, melynek első adása alább meghallgatható.
Miről lesz szó? Az első adásban például Karikó Katalin Nobel-díja kapcsán arról, mi kellene ahhoz, hogy több nő lépjen tudományos pályára, arról, hogy kell-e egy bántalmazónak bocsánatot kérnie, és el kell-e az áldozatoknak fogadniuk azt, és arról is, hogy szigorúan tudományos alapon érvelhetnek-e a férfiak azzal, hogy több szexre van szükségük, mert dúl bennük a vadászösztön (spoiler: nem).
Mindez részletesebben:
Papp Réka Kinga újságíró, rádiós műsorvezető, előadó, civil aktivista. 2018 novembere óta az Eurozine magazin főszerkesztője. Professzor Paprika címmel futó podcastja itt, itt, itt és itt is megtalálható.
Aki bővebben is elmerülne az általunk belengetett témákban, annak ajánljuk olvasásra:
Podcastunk kéthetente jelentkezik majd új vendéggel, új tartalmakkal, és meghallgatható a 444 Spotify és Apple Podcast-csatornáján is.
Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.