Ötvenhét bajnokin lőtt gólt, egyszer sem veszített a csapata

sport
2023 október 22., 09:35

Az aktív élvonalbeli futballistáknak közül az Arsenalban játszó Gabriel Jesus góljai a legveszélyesebbek az ellenfél számára. A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó IFFHS most azokról a játékosokról állított össze listát, akik ha gólt szereznek, a csapatuk a legnagyobb valószínűséggel nem kap ki. Ezt a rangsort vezeti a brazil csatár.

Az IFFHS az öt európai élbajnokságban szereplő játékosokat rangsorolta e szempont alapján. Az első helyet elfoglaló brazil csatárnak 57 olyan angol Premier League-meccs van, amikor eredményes volt, csapata pedig – az Arsenal előtt a Manchester City – nem veszített. A Jesus-gólt hozó meccsek közül 52-t megnyert a csapata, öt pedig döntetlennel végződött. Ezen az 57 meccsen a csatár összesen hetven gólt szerzett.

Az Arsenal-játékos idén májusban előzte meg az angol James Milnert, akinek 54 olyan mérkőzése van, amelyen az ő góljának köszönhetően (is) kerülte el a vereséget a csapata. Milner számos PL-együttesben megfordult már, idén nyáron igazolt át a Liverpooltól a Brightonhoz. A listán a harmadik az argentin Ángel Correa, aki az Atlético Madridban játszik. Ő eddig 51 olyan spanyol bajnokin szerzett gólt, amelyen aztán nem kaptak ki.