Kocsis Máté a posztja szerint a Kossuth téren emlékezett meg, miközben éppen Krétán nyaralt Bayer Zsoltékkal

utazás
2023 október 24., 15:39

A Népszavának reggel egy olvasó küldött fényképeket arról, hogy Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Halász János frakciószóvivő, Bayer Zsolt műsorvezető és Kálomista Gábor producer éppen felszállni készülnek a krétai Heraklionból az 1443 km-re lévő Budapestre induló repülőjáratra.

Pedig a „Szabadság napja” címmel hétfőn 11 órakor megjelent Facebook-bejegyzése és a helymegjelölés („Kocsis Máté jelenleg itt van: Kossuth tér”) szerint Magyarországon kellett volna lennie.

link Forrás

A frakcióvezető melegítőben, szakállasan, napszemüvegben, arcába húzott baseballsapkával érkezett meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljára. A Népszava megkérdezte, miért próbálták meg a krétai vakációja alatt elhitetni, hogy a Kossuth téren emlékezik meg az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján.

link Forrás

Azt válaszolta, a bejegyzést a munkatársa írta, és elnézést kért, amiért ez félreértésre adott okot, de ő nem volt Magyarországon, a munkatársa az előre megbeszélt hivatalos tartalmat tette közzé. A bejegyzésből azóta eltűnt a helymegjelölés.

2020 augusztusában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azzal bukott le, hogy miközben Szíjj László akkori luxusjachtján, a Lady MRD-n nyaralt az Adriai-tengeren, addig a Facebookra feltöltött képei alapján úgy tűnt, mintha Budapesten dolgozott volna.