„Az volt az öröksége, hogy segítsen” – sorra emlékeznek meg a sztárok Matthew Perryről

GYÁSZ
2023 október 29., 10:49

Rengeteg hollywoodi színész, producer búcsúzik a közösségi médiában Matthew Perrytől, a Saturday Night Live című műsorban pedig különleges megemlékezést tartottak a színész tiszteletére, aki 1997. október 4-én az Oasis zenekarral együtt vezette a szkeccsműsort, írja a Variety. A Jóbarátok című sorozat Chandlerje 54 éves volt, otthonában, a jakkuziban találtak rá.

Maggie Wheeler, aki Janice-t, Chandler barátnőjét játszotta a sorozatban, azt írta: „Micsoda veszteség. Hiányozni fogsz a világnak, Matthew Perry. A boldogság, amit a túl rövid életedben oly sokaknak szereztél, tovább fog élni. Nagyon áldottnak érzem magam minden egyes közös kreatív pillanatunk miatt.”

„A legrégebbi barátom. Mindannyian szerettük Matthew Perryt, én különösen. Minden nap” – írta Selma Blair Instagramon. „Feltétel nélkül szerettem őt. És ő engem. Összetört a szívem. Szép álmokat Matty. Szép álmokat.”

„Nagyon szomorúan hallottam Matthew Perry haláláról. Nagyon kedves volt velem a Jóbarátokban, és minden alkalommal, amikor az utána következő évtizedekben találkoztunk” – írta Paget Brewster, aki hat epizódban szerepelt a sorozatban. „Kérlek, olvassátok el a könyvét. Az volt az öröksége, hogy segítsen. Bár nem fog békében nyugodni, már túlságosan lefoglalja, hogy mindenkit megnevettessen odafent".

link Forrás

Jimmy Burrows, aki a 15 részt rendezett a Jóbarátokból, egy képet posztolt magáról és Perryről, azt írva: „Senki sem csinálta jobban”.

Meredith Salenger, aki Az ifjú Don Juan című sorozatban szerepelt Perryvel négy közös fotót osztott meg, és azt írta: „Ó, ember. Megszakad a szívem.
Matthew és én 16 éves korunk óta ismertük egymást. Nincsenek szavak. Nyugodj békében édes.”

link Forrás

A Jóbarátok hivatalos oldala pedig azt írta, hogy „megrendülten értesültünk Matthew Perry haláláról. Igazi ajándék volt mindannyiunk számára. Mélyen együtt érzünk családjával, szeretteivel és minden rajongójával”.

link Forrás

Diószegi-Horváth Nóra megemlékező cikkében azt írta, hogy Perry karrierje során számos más sorozatban és rengeteg (jobb-rosszabb) filmben is játszott, mégis Chandler szerepe volt, amellyel örökre összefonódott az élete. Chandler megkerülhetetlen volt, amit talán a legjobban az a rajongói epizód mutat be, ami arról szól, milyen lenne a másik 5 jóbarát élete, ha meghalna.