Putyin szerint a Nyugat okozott káoszt a mahacskalai reptéren

külföld
2023 október 30., 10:52

A Kreml a jelek szerint azt próbálja eladni, hogy a tömegek által megrohamozott dagesztáni repülőtéren történtekért valamiféle „külső befolyás” a felelős. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, Putyin hétfőn, körülbelül 19 órakor „nagyszabású” értekezletet tart majd, ahol az érintett vezetőkkel megvitatja „a Nyugat azon kísérleteit, melyekkel a közel-keleti eseményeket az orosz társadalom megosztására használnák fel”.

A helyi egészségügyi hatóságok közölték, hogy a mahacskalai incidensben húsz ember sérült meg, köztük két ember állapota válságos. A RIA állami hírügynökség szerint kilenc rendőr is megsérült. A médiajelentések azt állítják, hogy hatvan embert vettek őrizetbe.

link Forrás

Ahogy azt megírtuk, hétfő reggelre sikerült az orosz biztonsági erőknek eltávolítani a palesztinbarát tüntetőket a dagesztáni repülőtérről. Mahacskalában pogromhoz közeli állapotok alakultak ki vasárnap, amikor több száz fős tömeg várta a menetrend szerinti tel-avivi járatot. A járat utasai nem tudták elhagyni a gépet a dagesztáni köztársaság székvárosának nemzetközi repülőterén, a különleges rendőri erők kommandósai próbálták megvédeni őket.

(Guardian)