18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Otthon, az ágyukban mészároltak le egy kilencfős donyecki családot orosz katonák

külföld
2023 október 31., 05:47

Otthonukban, az ágyukban fekve mészároltak le egy kilencfős családot, köztük két kisgyermeket a megszállt kelet-ukrajnai Volnovakha városkában. Az eset felháborodást keltet Ukrajnában, de a megszállt donyecki területeken is.

A helyi ügyészség felvételei megmutatták a helyszínt, látszik rajtuk, hogy a család több tagját ágyukban, egymás karjaiban lőtték le, a falakon pedig vérfoltok voltak láthatók.

Ukrajna azt állítja, hogy a családot az orosz megszálló erők ölték meg egy vitát követően, az orosz hatóságok pedig azt mondják, két orosz katonát tartóztattak le a gyilkosságok miatt. Volnovakha 2022 márciusa óta áll az orosz erők megszállása alatt.

link Forrás

Az ukrán ügyészség azt is elárulta, ismernek pár részletet az esetről. A hónap elején – írják – „katonai egyenruhát viselő fegyveresek követelték, hogy az ott élő család hagyja el a házat, hogy egy orosz katonai egységnek adjanak helyet".

Amikor a ház tulajdonosa ezt megtagadta, „a támadók fizikai erőszakkal fenyegették meg a családtagjait, majd távoztak" - közölte hétfőn a hivatal előzetes információk alapján.

Napokkal később a fegyveresek visszatértek, és „lelőtték a család mind a kilenc tagját, akik akkor már aludtak" - közölte az ukrán ügyészség.

Az orosz nyomozók azt állítják, hogy hétfőn két orosz katonát vettek őrizetbe a kilenc ember meggyilkolásával összefüggésben Volnovakhában. Az azonosított gyanúsítottak „a Távol-Keletről származó, szerződés alapján szolgálatot teljesítő orosz katonák" - közölte közleményében az Oroszországi Föderáció úgynevezett Donyecki Népköztársaságot felügyelő nyomozó bizottsága.

(BBC)