Itt vannak Mészáros Lőrinc bankjának látványtervei

belföld
2023 november 02., 11:57

Lezárult a projekt adásvételi folyamata és elkészültek az MBH Bank új székházának látványtervei, áll a bank sajtóközleményében.

A három toronyból (90, 78 és 65 méteres) álló épületegyüttes a Róbert Károly körút és a Váci út sarkán helyezkedik el, a székház 76 ezer négyzetméteres lesz. A társaság egy külföldi befektetőtől vette meg a területet.

A három készülő torony közül kettő a munkatársak befogadására épül, míg a harmadikat bérbe adják. Az első két torony 2026 évégre, a harmadik 2027 végére készülhet el. A beruházás illeszkedik az Agorához, vagyis az Árpád hídnál épülő új városközponthoz.

photo_camera Forrás: MBH Bank
photo_camera Forrás: MBH Bank
photo_camera Forrás: MBH Bank

Az Árpád híd pesti hídfőjénél már állnak nagy irodaházak, az Erste-torony, a Duna Tower és az Agora Tower egyaránt 60-65 méter között vannak, azaz majdnem másfélszer ekkora lenne az MBH fő tornya. A szintén a közelben lévő Nyugdíjfolyósító székháza 73 méter, a Mol-Campus a város másik felén, Dél-Budán 142 méter magas.

Az építmények között nem kell távolságot tartani, a beruházásnak nem feltétele új közlekedési csomópont létesítése, infrastrukturális fejlesztések megvalósítása, út kialakítására vonatkozó egyéb előírás megvalósítása, illetve közútkezelői hozzájárulás megszerzése sem. (A sajtóközlemény egyébként említi a megközelíthetőséget mint szempontot, azt már nem, hogy egy ilyen horderejű beruházás tovább terheli a már így is terhelt út- és közösségi közlekedési hálózatot.)

A projekt generáltervezője a Finta és Társai Építész Stúdió Kft.