Szigetszentmiklóson összeomlott az ellenzéki összefogás, mindenki indul mindenki ellen

belföld
2023 november 02., 05:00
  • Szigetszentmiklóson 2019-ben győzött az ellenzéki összefogás.
  • 2024-ben jelen állás szerint indul az ellenzéki polgármester, valamint a DK és a Momentum is állít jelöltet.
  • Az elmúlt közel öt évben folyamatos veszekedések jellemezték az ellenzéki oldalt, az összefogás lényegében csak a nyertes választásig működött.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy a 2019-es önkormányzati választások éjszakáján, másnap, netán két nap múlva romlott el végleg a viszony a győztes ellenzéki összefogás szereplői között. Ami tény: 2019-ben csaknem az összes ellenzéki párt felsorakozott a Mindenki Magyarországa színeiben indult Nagy János polgármesterjelölt mögött, a támogatók között ott volt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik, az LMP.

Most, 2023 őszén pedig az a helyzet, hogy az ellenzéki oldalon már hárman jelentették be indulásukat, és hol van még a vége? Aki indul tehát:

  • Nagy János polgármester (egy egyelőre meg nem nevezett egyesület színeiben),
  • Kocsis Éva választókerületi elnök (Demokratikus Koalíció),
  • Gyurcsik József önkormányzati képviselő (Momentum).

Szigetszentmiklós egy negyvenegyezres alvóváros Budapesttől délre, a Csepel-szigeten. A város népessége a hetvenes-nyolcvanas években indult dinamikus növekedésnek, hiszen a főváros közel volt, mégis viszonylag olcsón lehetett ingatlanhoz jutni. Az 1970-es 13 ezres népesség mára megháromszorozódott. Nagy Jánosnak 2019-ben a várost akkor már 13 éve vezető fideszes Szabó Józsefet sikerült legyőznie több mint hat százalékpont különbséggel, tehát nem is volt különösebben szoros a verseny.

A polgármester útja a hatalomba

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.