18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Mentőkonvojt ért találat Gázában, Izrael szerint fegyvereseket, a Hamász szerint sérülteket szállított

háború
2023 november 03., 20:32

Mentőkonvojt ért találat pénteken Gázában: a Hamász vezette egészségügyi minisztérium szóvivője izraeli támadásról, nagyszámú áldozatról és sebesültről beszél, de nem mutatott fel bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a mentőkonvoj a Hamászhoz tartozott volna.

Az izraeli hadsereg szerint a konvoj Hamász-katonákat és fegyvereket szállított, és a Hamász több harcosa is meghalt a támadásban.

Mások szerint sérülteket evakuált Gáza ostrom alatt álló északi részéről Egyiptom felé. A konvojt a Gázavárosban található al-Shifa kórház - az övezet legnagyobb és legfontosabb egészségügyi intézménye - bejáratánál, és az Ansar téren is találat érhette.

photo_camera Fotó: MOMEN AL-HALABI/AFP
photo_camera Fotó: AFPTV STRINGER/AFP

A Gázai övezetet és Egyiptomot határoló rafahi átkelőt szerdán nyitották meg Katar közvetítésével a betegek és külföldi állampolgárok evakuálására. A gázai-izraeli háború kezdete óta ez az első alkalom, hogy civilek kelhetnek át Rafahnál: eddig csak a humanitárius segélyszállítmányoknak és némi üzemanyagnak engedett zöld utat Izrael.

Aznap több mint négyszáz ember hagyhatta el Gázát. Közülük 76-an sebesültek, 335-an pedig kettős állampolgárok, akik rendelkeznek valamilyen külföldi útlevéllel.

(via Reuters)