Kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt rendeltek el nyomozást a műkorcsolyázó ügyben

sport
2023 november 06., 20:17

Bár a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) a fegyelmi eljárást megszűntette Sebestyén Júlia műkorcsolya-edzővel szemben, a 24.hu megtudta, hogy az ügy már a rendőrségen van, akik nyomozást rendeltek el kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt.

Mint korábban írtuk Sebestyén Júlia edzéseire járó gyerekek szülei rángatásról, erős szorításról, markolásról, karmolásról, egy-egy elcsattant pofonról, megszégyenítő kivételezésről, sértegetésről, betegen versenyeztetésről, megalázásról, elhanyagolásról számolnak be. Sebestyén tagadta az ellene felhozott vádakat, ugyanakkor több versenyzője is elhagyta. A korcsolyázó szövetség fegyelmi eljárást indított az Európa-bajnok műkorcsolyázóval szemben, de végül mivel levitték az elévülési időt egy évre, elévülésre hivatkozva lezárták a gyermekbántalmazási ügyet. A szövetség akkor azt közölte, hogy bejelentést tettek a rendőrségen.

Erről érdeklődött most a 24.hu, a lap azt szerette volna tudni, hogy

  • hogy hol, melyik rendőrkapitányságon tettek feljelentést, és hol tart az ügy,
  • illetve, ha nem feljelentés történt, akkor milyen címen, milyen indokkal fordultak a rendőrséghez.

A szövetség erre azt válaszolta, hogy nem feljelentést, hanem bejelentést tettek. A rendőrség viszont a 24.hu-nak azt írta:

„A BRFK-ra érkezett bejelentés, amelyet feljelentésként értékeltünk. Ez alapján 2023. október 31-én kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt rendeltünk el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Eddig nem hallgattunk ki gyanúsítottat.”