L. Simon László a kirúgásáról: A döntést tudomásul veszem, azonban elfogadni nem tudom azt

belföld
2023 november 06., 11:52

„Csák János miniszter ma reggel közölte velem, hogy felment a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pozíciójából, mert álláspontja szerint szabotáltam a gyermekvédelmi törvényt. A döntést tudomásul veszem, azonban elfogadni nem tudom azt. A World Press Photo kiállítás képeinek bemutatásával a múzeum szándékosan semmilyen jogszabályt nem sértett meg” – írta facebookos közleményében L. Simon László, akit hétfőn menesztett Csák jános kulturális és innovációs miniszter.

photo_camera Fotó: Katona Tibor/MTI/MTVA

L. Simon azt írja, azt, hogy a múzeum nem sértett jogszabályt, maga a minisztérium is elismerte korábbi levelében, legalábbis abban állítása szerint az állt: „Álláspontom szerint szándékos jogsértésre utaló körülmény a Magyar Nemzeti Múzeum részéről nem merül fel (…)”

„A minisztériumi közleményben foglaltakkal ellentétben a fenntartó utasítását késlekedés nélkül és maradéktalanul betartottuk, a 18 év alatti korlátozást bevezettük és erről a fenntartót azonnal értesítettük. Négy gyermekes apaként, nagyszülőként határozottan visszautasítom, hogy gyermekeinket tőlem vagy az általam vezetett intézménytől kellene megvédeni” – zárta közleményét L. Simon László.