Magyarországon is megjelent a fizetős Facebook

TECH
2023 november 07., 13:48

Az első magyarországi felhasználók is szembesülhettek kedden a Meta ajánlatával, miszerint havi előfizetési díj fejében reklámmentes lehet a Facebookjuk. Sőt, a Döntést kell hoznod a Facebook további használatával kapcsolatban kezdetű panelben szereplő szövegből az derül ki, hogy aki fizet a hirdetésmentességért, az az Instagramot is reklámok nélkül használhatja ezután.

A Hvg.hu azt írja, hogy az asztali böngészős változatban jelent meg az ajánlat, amely havi 9,9 euróért (most nagyjából 3750 forint) biztosítja a hirdetésmentes Facebook-használatot. Én kedd reggel már az androidos appomban is találkoztam ezzel a választási lehetőséggel, de ott 12,99 eurót kértek ezért, ami nagyjából 5000 forintot jelent.

Az, hogy a Facebooknak és az Instagramnak lesz fizetős változata, október végén vált biztossá (de a nosztalgia rajongóinak itt egy tíz évvel ezelőtti cikkünk a fizetős Facebookról). A Meta azt kommunikálta, hogy ezt a lehetőséget az európai uniós szabályozás miatt kellett felkínálniuk. Aki nem akar fizetni a Facebookért, az természetesen továbbra is ingyen görgethet végig az ismerős kisgyerekes-kiscicás-családi ünnepséges-motivációs idézetes-orbánozós/gyurcsányozós posztjai végtelen tengerén.

Bárki bármelyiket is választja, a döntése nem végleges: a figyelmeztetésben benne van az is, hogy a döntésünket bármikor megváltoztathatjuk, vagyis szabadon válthatunk a fizetős és az ingyenes fiók között.