Új gombot tesztel a Youtube azoknak, akik nem is tudják, mit, de valamit néznének

TECH
2023 november 07., 14:11

A Youtube-nál valakinek eszébe juthatott, hogy a videónézés is lehet olyan, mint a Facebook, a Tiktok vagy az Instagram pörgetése: hogy minden határozott cél nélkül csak úgy elüssük az időt a monitor vagy a telefon előtt. Legalábbis erre utal, hogy a Verge szerint a Google-hoz tartozó streamingszolgáltató egy olyan új gombot tesztel, aminek a neve: play something, vagyis játssz valamit.

A cikk azt írja, hogy az új gombot a Youtube mobilalkalmazásán tesztelik, és az egy véletlenszerű videóhoz irányít, ha valaki nem tudja, mit nézzen meg. Az biztos, hogy androidos appon megjelent bizonyos felhasználóknál ez a gomb, hiszen az Android Police is kiszúrta, azt nem tudni, hogy az Iphone-os Youtube-appokon is van-e ilyen teszt. A felszólítás a tartalom között jelenik meg, amikor a kezdőlapon görgetünk a feedben – de a Verge szerint egyelőre csak néhány felhasználó látja.

Az Android Police szerint a gomb csak a YouTube Shortsra irányítja a felhasználókat, a The Verge egyik munkatársának viszont úgy tűnt, hogy a funkció teljesen véletlenszerű, és teljes hosszúságú videókat is mutatott nekik. Egyelőre nem világos, hogy a YouTube figyelembe veszi-e a nézési előzményeket, amikor kiválasztja a véletlenszerűen lejátszott videókat, vagy hogy a Google mennyire széles körben terjeszti ki ezt a funkciót.

A The Verge megkereste a Google-t további információkért, mivel a cég egyelőre semmit sem közölt a tesztről. Megjegyzik egyébként, hogy a Netflixnek már 2021 óta van egy Play Something gombja, amellyel véletlenszerűen olyan műsorokat és filmeket kapunk, amiket még nem láttunk.