Végrehajtás indult Dzsudzsák egy cégével szemben

belföld
2023 november 07., 07:56

A NAV augusztus 23-án végrehajtást indított azzal az egyébként 2018-ban alapított püspökladányi céggel szemben, aminek a focista 60 százalékban lett tulajdonosa, méghozzá idén júliusban – írja az Mfor.hu.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A cég a főtevékenységként üzletviteli, egyéb tanácsadással foglalkozó Market Invest Hungary Kft., amiben korábban az egyedüli tulajdonos Karacs Péter volt. Az Mfor.hu azt írja, üzletrészét megbontva megtartott magának egy 600 ezer forint értékű részt, testvérének, Karacs Ádámnak névértéknek megfelelő vételáron eladott egy másik 600 ezres részt, a többségi hányadot, 1,8 millió forint névértékű üzletrészt pedig Dzsudzsák Balázs vette meg. Mindez július 13-án történt, amit július 26-án jegyezett be a cégbíróság. Egy hónappal ezután indított végrehajtást a céggel szemben a NAV, a végrehajtás lezárultát pedig a cégbírósági dokumentumok szerint a mai napig nem kezdeményezték vagyis ahogy a lap is írja, az eljárást kiváltó helyzetet feltételezhetően még nem sikerült rendezni.

Dzsudzsák cége egyébként működése első 2,5 évében lényegében alvócégként funkcionált, nem volt árbevétele, mindössze pár százezres alapkiadást számoltak el. 2021-ben viszont már 2,6 milliós árbevételt és 2,3 milliós profitot produkált, 2022-ben pedig 2,77 milliós árbevételt és 2,4 milliós nyereséget.

2022 februárjában Dzsudzsák egy másik cége, az Első Magyar Léghajógyár Kft. ellen is végrehajtás indult, de ott a cég hamar rendezte elmaradásait. A mostani eljárás már 2,5 hónapja tart.