Novák Katalin meghívót küldött Csintalan Sándornak

bűnügy
2023 november 08., 18:46

Novák Katalin találkozóra hívta Csintalan Sándort, miután a Kötöttfogás című műsor állandó szereplője levélben kért elnöki kegyelmet annak a három férfinak, akiket 15 év pereskedés után ítéltek el Csintalan összeveréséért.

Az államfő meghívóját – ami szerint a találkozó november 16-án lesz – és a kegyelmi kérelmet az MSZP-be két évtized után visszatérő Csintalan küldte el a Magyar Hangnak.

Csintalan szerint a 15 éve tartó eljárás bőven elég büntetés volt az elkövetőknek, és nem szeretné, hogy a gyerekeik apa nélkül szenvedjenek.

Csintalan Sándor a HírTv-ben 2015-ben.
photo_camera Csintalan Sándor a HírTv-ben 2015-ben.

Novák elnöki kegyelmet adott Budaházy Györgynek, akit a Fővárosi Törvényszék tavaly márciusban terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt megismételt büntetőeljárásban első fokon 17 év fegyházra ítélte az ún. Hunnia-perben. Az államfő mások mellett kegyelmet adott az ügyben jogerősen elítélteknek is, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött.

A vádirat szerint Budaházy és egy társa indította el a Hunnia Mozgalmat, hogy az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése, illetve a 2006-os ősz után tovább szítsák a feszültséget. Több akkori kormánypárti képviselő ingatlana ellen Molotov-koktélos támadásokat intéztek. A hosszú évek óta húzódó Hunnia-perben március elején másodfokon 6 év fegyházbüntetésre mérsékelték Budaházy büntetését. A bíróság egy korábbi, 2007-es döntése szerint a Budaházyhoz köthető szervezet verte össze egy mélygarázsban Csintalant, aki akkoriban a Hír Tv műsorvezetője volt.