Ingatlanokba és szerencsejátékba fektettek a letartóztatott audis szakszervezetisek

belföld
2023 november 10., 08:47

Bilincsben vitték el az Audi Hungária Független Szakszervezet két vezetőjét a csütörtök reggeli értekezletről, írtuk csütörtökön. A győr-moson-soproni ügyészség közleményéből - az Audi nevének említése nélkül - most kiderült, hogy azóta letartóztatásukat is indítványozta különösen jelentős értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban.

Az 536 milliós elnökségi tag

A megalapozott gyanú szerint az egyik elnökségi tag kft.-je két év alatt 536 millió forint értékben állított ki fiktív számlákat. A kifizetést mindig maga a terhelt teljesítette. A férfi az érdekképviseleti szerv beszámolóit több esetben ellentmondó tartalommal maga nyújtotta be a bíróságra. A beszámolókat könyvvizsgáló nem vizsgálta, holott az kötelező lett volna.

A férfi az elkövetési idő alatt tíz ingatlant vásárolt, ezeket a testvérének ajándékozta, amint tudomást szerzett az eljárásról. Kilenc ingatlanra zár alá vételt rendeltek el.

A 60 milliós elnökségi tag

A másik elnökségi tag igazolható igazolható jogcím nélkül 60 millió forintot vett fel készpénzben a szakszervezet bankszámlájáról. Egy részét saját bankszámlájára fizette be, másik részét elszerencsejátékozta.

Az ügyészség szerint mindkét férfival szemben megállapítható a szökés-elrejtőzés veszélye, tartani kell részükről az eljárás nehezítésétől, valamint a bűnismétlés lehetőségét is fennáll, emiatt tettek indítványt a letartóztatásukra.