Bilincsben vitték el egy értekezletről az Audi-szakszervezet két vezetőjét

bűnügy
2023 november 09., 14:43

Bilincsben vitték el az Audi Hungária Független Szakszervezet két vezetőjét a csütörtök reggeli értekezletről, írja a Telex. A szervezetről korábban az évente-kétévente esedékes bértárgyalások és a dolgozók sztrájkja miatt írtunk, majd közokirat-hamisítás és hűtlen kezelés miatt indult ellenük nyomozás.

A lap szerint még vizsgálják a szakszervezet irodáit, és házkutatást is tartanak. Az eset mögött két pénzügyi beszámoló állhat: az AFHSZ kétszer adta le a 2020-as pénzügyi beszámolóját, ami

először 92,6 millió forint veszteséget, majd 93 ezer forint nyereséget mutatott,a 2021-es beszámolót pedig már kétszer sikerült módosítani, először 366,5 milliós veszteséggel, majd 234,2, végül 233 millióssal. A különbség az első és a harmadik pénzügyi beszámolón szereplő adózott eredmény között 130 millió forint.

Hadházy Ákos független képviselő tavaly azért tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, mert a győri önkormányzat volt ügyvédje elkezdte felvásárolni a győri Audi-gyár közelében lévő földeket, amiket aztán Borkai Zsolt vezetése alatt az önkormányzat szántóból ipari fejlesztési területté alakított. Az ügylet lezárása után az ex-polgármester fia, Borkai Ádám állást kapott az ügyvéd egyik cégénél, és annak ellenére vett fel havi egymillió forintos fizetést, hogy a cég papíron gazdasági tevékenységet nem folytatott, és egy fillér hasznot sem termelt. Utóbbit a rendőrség is elismerte, de a nyomozást végül megszüntették.