A veszprémi focicsapat edzője elmesélte, hogy a vakondok miatt nem tudnak hazai pályán játszani

sport
2023 november 11., 13:24

Tehetséges edzőnek tartják a játékosként 14 válogatottságig jutó, 49 éves Pető Tamást. Hogy ez így van-e, vélhetően majd akkor derül ki, ha az NB 3-nál magasabb osztályban is munkát vállal, de egyelőre ragaszkodik a Veszprémhez. Mindenesetre a harmadosztályról addig is elég jó sztori mesélt a csakfoci.hu-nak.

A Veszprém másfél éve nem tud a hazai stadionjában pályára lépni. Pető erről azt mondta, hogy „az atlétikai pálya felújítása miatt le kellett zárni a teljes stadiont, ezért nem használhatjuk. A munkálatok azonban elhúzódtak, közben a pályán már nyakig ért a gaz és elszaporodtak a vakondok és a földikutyák. Ez már akkor is jellemző volt egyébként, amikor még ott edzettünk.

Naponta 30-40 vakondtúrást kellett eltüntetnünk, hogy egyáltalán rá tudjunk menni a pályára, de előfordult, hogy edzés közben a lábam mellett fúrt alagutat magának egy vakond. Egészen elképesztő körülmények között dolgoztunk”.

Az edző szerint ígéretet kaptak rá, hogy tavasszal visszatérhetnek edzeni a stadionba, felújítják a pályát és leraknak egy vakondhálót, ami megakadályozza majd, hogy a vakondok kárt tegyenek a gyepben.

Címlapkép: Practical VSC