Levették a lélegeztetőgépről azt a nyolc hónapos brit kisgyereket, akit a Vatikán próbált volna még életben tartani

külföld
2023 november 13., 17:35

Meghalt Indi Gregory, az a gyógyíthatatlan beteg nyolc hónapos, válságos állapotban lévő brit kislány, akit a hét végén a brit orvosok levettek a lélegeztetőgépről, közölte a család hétfőn.

photo_camera Lélegeztetőgépek Fotó: PATRICK HERTZOG/AFP

A kislány szülei októberben vesztették el a pert, melyben azért küzdöttek, hogy a gyermek életben tartó gépeken maradhasson, amíg egy vatikáni gyermekkórházba szállítják. A brit bíróságok múlt hét pénteken engedélyt adtak a kórháznak, hogy a kislányt lekapcsolják a lélegeztetőgépről, és ez hétfőn meg is történt.

A gyerek egy ritka, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, melynek következtében a sejtjei nem termeltek elegendő energiát. Az orvosok szerint olyan nagy fájdalmai voltak, hogy értelmetlen volt folytatni a kezelést, írja az MTI.

A múlt héten az olasz kormány megadta a gyereknek az állampolgárságot, hogy ezzel segítsék az átszállítását a vatikáni kórházba, ahol továbbra is gépen tartották volna. „Mindent megtettünk, amit tudtunk, mindent, ami lehetséges. Sajnos ez nem volt elég” - írta Giorgia Meloni olasz miniszterelnök.