Több mint 30 évvel a meggyilkolása után azonosítottak egy Belgiumban megölt brit nőt

bűnügy
2023 november 14., 11:23

Rita Roberts egyike volt annak a 22 meggyilkolt nőnek, akiket 1976 és 2019 között találtak meg Hollandiában, Belgiumban és Németországban, és akiket azóta sem tudtak azonosítani. A 22 nő ügyében az Interpol és három ország rendőrsége május 10-én fordult a nyilvánossághoz, hogy végre azonosítani tudják a nőket.

A BBC azt írja, a nő családja az Interpol kampányának köszönhetően a BBC riportjában szúrta ki a tetoválást, ami alapján azonosítani tudták Robertset, aki 31 évesen, 1992 májusában jelentkezett utoljára, amikor képeslapot küldött. A nő holttestét egy hónapra rá találták meg.

Családja azt mondta, hogy bár nehéz feldolgozni a hírt, hálásak, hogy végre tudják, mi történt.

photo_camera Fotó: Interpol

Ahogy korábbi cikkünkben is írtuk, a 22 nő ügye közül az egyik különösen krimibe illő és rejtélyes volt: a nőt 1992-ben találták meg Belgiumban, egy antwerpeni folyóban, egy rácsnak dőlve. A nőt akkor jellegzetes tetoválása (egy fekete virág, zöld levelekkel, alatta az R'NICK felirattal) ellenére sem sikerült azonosítani, csak annyit tudott megállapítani a rendőrség, hogy „erőszakos halált halt”. Most kiderült, hogy a nő Rita Roberts volt.

A többi, azonosítatlan nőről eddig összegyűjtött információkat az Interpol oldalán megtalálható listán lehet megnézni.