Kivonul a magyar szerencsejáték-piacról a Bet365

TECH
2023 november 17., 15:22

„Működésünk felülvizsgálatát követően sajnálattal tájékoztatjuk, hogy 2023. november 20-val felfüggesztjük az Ön országának lakosai számára nyújtott szolgáltatásainkat”

– erről tájékoztatta magyarországi felhasználóit a világ egyik legnagyobb online szerencsejátékos cége, a brit székhelyű Bet365. A lapunkhoz is eljutott emailt pénteken küldték ki egy felhasználónak, hogy minden magyarországi játékosuk ekkor kapott-e tájékoztatást, azt nem tudjuk.

Azt viszont igen, hogy az oldalra pénteken már nem tudtunk belépni: amikor megpróbáltuk, A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt (Edge-ben: A www.bet365.com túl hosszú ideig nem válaszolt) hibaüzenetet kaptuk az oldaltól.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után egy olvasónk jelezte, hogy a bet365.com weboldal már nagyjából szeptember óta elérhetetlen, és csak különböző alternatív linkeken lehet belépni.

Az online szerencsejáték-szervező cég azt írta az emailben, hogy minden már megtett, de november 17-ig le nem zárult fogadás érvényben marad, azokat „a szokásos módon” rendezik, a nyereményeket az ügyfél számláján írják jóvá. A Felvehető most funkció viszont nem lesz elérhető a fogadásoknál november 20-a után. Az ügyfelek december 4-ig tudnak bejelentkezni a felhasználói fiókjukba, és eddig kezdeményezhetnek kifizetést is a számlájukról. Ezután „már nem fog tudni hozzáférni a számlájához és velünk kell kapcsolatba lépnie, hogy kifizetést indíthasson” – írták a levélben.

A Bet365 fogadási oldal 2001 tavasza óta működik. 2019 végén világszerte 47 országban kellett elérhetetlenné tenni az oldalukat, miután azok tiltják az online szerencsejátékot. Magyarország szintén megkísérelte már korábban betiltani az online fogadást – az állami Szerencsejáték Zrt., illetve az online piacra idén tavasszal belépő Habony-Garancsi-féle kaszinós cég kivételével –, bár a tiltás miatt 2017 végén a Bet365-höz hasonlóan nemzetközi szereplő Unibet pert nyert a magyar állam ellen. Ez év elején aztán a magyar távszerencsejáték-piacot liberalizálni kezdték (ez tette lehetővé a Habony-Garancsi-páros megjelenését is), de ezzel párhuzamosan olyan szabályokhoz kötötték az online szolgáltatást, amely több külföldi cégnek megnehezítette a magyarországi szolgáltatásnyújtást – a már említett Unibet is rendszeresen módosítani kénytelen az oldala elérhetőségén.