Egy kazal pénzért megépítettek egy autópálya-csomópontot Angliában, amit 2020 óta nem tudnak használni

külföld
2023 november 18., 08:11

Hamarosan összeköthetik az autópályával azt a „szellemcsomópontot”, amelyet a 2020-as megépítése óta nem tudnak használni – írja a BBC. A National Highways 2020-ban több mint 40 millió fontot (átszámítva nagyjából 17,4 milliárd forintot) költött az M49-es autópálya fölött, a Severn Beach és Chittering között lévő, 1-es csomópontnak szánt körforgalom megépítésére.

photo_camera Mire ötéves lesz, talán már használni is fogják

A South Gloucestershire-i tanács a BBC szerint várhatóan a jövő héten adja meg a 160 méteres összekötő útra vonatkozó építési engedélyt. A tervezési bizottságnak benyújtott jelentés szerint az út „előre nem látható körülmények” miatt nem készült el. Később írnak arról, hogy a tanácsnak kisajátításokról kellett döntenie „a szükséges földterületek biztosítására, amelyeknek többféle tulajdonosa volt, és amelyeket nem lehetett tárgyalások útján megszerezni”, de az nem derül ki egyértelműen, hogy egy ingatlan tulajdonosi összetétele jelentette-e a váratlan körülményeket.

Az összekötő út terveit az év elején nyújtották be, és arra további 7 millió fontot kaptak a közlekedési minisztériumtól. Az összekötő út építése várhatóan 12 hónapot vesz igénybe, vagyis fennállásának ötödik évfordulóján, 2025-ben már minden bizonnyal használható lesz a csomópont.