Mészáros Lőrinc autópályás cégénél nem féltek egy igazi Paint-remekművel felkészíteni az M0-M1 csomópontban várható káoszra

belföld
2023 november 18., 07:36

Az állami gyorsforgalmi utak kezelésére kiírt 35 éves koncessziót szerencsés kézzel elnyert Mészáros Lőrinc-cégnél, az MKIF Zrt.-nél a legmagasabb technikai színvonalon igyekeznek gondoskodni az utastájékoztatásról. Is.

A modern korunkban elengedhetetlen úgynevezett innováció jegyében ezúttal a Tíz Másodperc Alatt Elkészíthető Tökéletes Útfelújítás-magyarázó Térképpel rukkoltak elő, amihez a minden magára is valamit adó grafikus eszköztárának egy megunhatatlan darabját porolták le: az életünket legalább a Windows 3.0 óta elkísérő Paint alkalmazás. Ne legyünk nagyigényűek, a 35 évre várható 700 000 000 000 forintos nyereséget nem lehet azonnal felélni mindenféle hülye Photoshopokra.

Az eredmény, mondjuk ki, a maga műfajában korszakalkotó lett.

photo_camera Információkat is hordoz, de ne vesszünk el az ilyen unalmas részletekben

A Névtelen Művész ezúttal az alkalmazott (információközlő) infografika műfaját ötvözte a kezdeti South Park-éra letisztult minimalizmusával. A hatás önmagáért beszél, így mi több szót nem is ejtünk róla.

Frissítés: a cikk megjelenése után tájékoztatott a cég arról, hogy tévedésből kaptuk ezt a térképet, és valóban, a Facebook-oldalukon már egy jó minőségű képet láthattunk (de mennyivel unalmasabbat!):

link Forrás

És akkor most jöjjenek a közszolgálati részletek.

Miután pénteken véget ért a győri vasúti fővonal felújításának második üteme, az MKIF Zrt. folytatja az M1-es autópálya felújítását. Ennek részeként szombat reggel „az M0-M1 csomópont környezetében több le- és felhajtó ágon is burkolatfelújítási munkálatokba kezdett”. A forgalomkorlátozással és csomóponti ágak lezárásával járó munkálatok – hogy mely szakaszokon, azt hivatott illusztrálni a térkép – előreláthatólag december 1-jéig tartanak.

A csomópont közlekedési rendje úgy változik, hogy

  • Az 1. számú főútról nem lehet felhajtani az M0-ra sem Biatorbágy, sem Budapest felől. Az M0 M1-es autópálya a Sasfészek-tó pihenőhely érintésével érhető el. A Budapest felől érkezőknek tovább kell hajtani az 1. számú főúton, majd a Sasfészek-tó pihenőhely előtt lehetséges a felhajtás az M1-ra, majd onnan lehet elérni az M0-át.
  • Az M1-M7 autópálya közös szakaszán Budapest felől érkezők az M0 autóutat az M7-es autópályáról érhetik el.
  • A Győr felől érkezők az M1-es autópályáról nem tudnak felhajtani az 1-es számú főútra. Lehetséges lehajtás a Sasfészek-tó pihenőnél vagy Törökbálintnál.

Az útépítő cég egyben mindenkit arra kér, hogy időben induljon útnak, és számoljon hosszabb menetidővel.