A Magyar Nemzet szerint házkutatást tartottak Karácsony Gergelyék adománygyűjtése ügyében

belföld
2023 november 21., 11:33

A szeptemberi feljelentés után kedden már házkutatást is tartottak Karácsony Gergely főpolgármester párttársa, Perjés Gábor törökbálinti otthonában, írja a Magyar Nemzet. A helyszínre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói szálltak ki. Korábban Karácsony jogi főtanácsadója, Tordai Csaba ügyvédi irodájában is tartottak házkutatást ugyanebben az ügyben.

Perjés úgy került képbe, hogy az OTP korábban ismeretlen tettes ellen tett feljelentést hamis magánokirat felhasználása miatt a 99 Mozgalom ügyében. A Rogán Antal felügyelete alatt álló Nemzeti Információs Központ idén júniusban a parlamenti nemzetbiztonsági bizottsága számára készített jelentésben azt írta: a mozgalom számlájára egyetlen befizetőként Karácsony párttársa, Perjés Gábor volt azonosítható, és a pénzek több mint négyötöde euróban és fontban érkezett a mozgalomhoz.

Perjés korábban több olyan jegyzőkönyvet adott át az OTP-nek, amely adománygyűjtő ládák felnyitásáról szólt. Az OTP viszont belső vizsgálatot rendelt el, amely többek között arra jutott, hogy „a ládába a tetején található résen keresztül bankjegycsomagok nem helyezhetők el”, illetve hogy „a behozott bankjegyek többsége – elsősorban az euróbankjegyek – újak voltak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak és összetapadtak”. A bank a feljelentésben azt írta: „álláspontunk szerint a csomag típusú elhelyezés fizikailag kizárja a szóban forgó ládákba történő pénzek belehelyezését”.

A baloldal számára kínos ügyről Szily László írt elemző cikket a nyáron: Elfogadják-e a választók a süketelést a pénzekről, cserébe azért, hogy legalább nem vagyok fideszes?