Tényleges életfogytiglanra ítélte a bíróság az aszódi gyerekgyilkost

bűnügy
2023 november 23., 14:33

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre (TÉSZ) és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék első fokon azt az aszódi férfit, aki tavaly baltával ölte meg két, alvó lányát.

A férfit emberölés miatt ítélték el. Büntetése azért is lett a kiszabható legsúlyosabb, mert enyhítő körülményként csak büntetlen előéletét vették figyelembe, míg súlyosbító körülmény több is volt. A TÉSZ automatikusan a legszigorúbb fogva tartási fokozatot jelenti, így a férfinak fegyházban kell letöltenie büntetését.

A férfi bűnösségét nem tagadta. Büntetése azonban még változhat, ugyanis az ítélet nem jogerős, védője pedig fellebbezett a büntetés enyhítése érdekében.

Az aszódi férfi tavaly májusban gyilkolta meg 14 és 16 éves lányait, akik éppen láthatáson voltak nála. A gyerekekkel egy baltával végzett, majd másnap a vonat elé ugrott. Öngyilkossága azonban nem sikerült.

Bűnügyi helyszínelők az aszódi gyilkosság helyszínén 2022. május 27-én.
photo_camera Bűnügyi helyszínelők az aszódi gyilkosság helyszínén 2022. május 27-én. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A lányok édesanyja azonnal bejelentette az eltűnésüket, a nőt azonban nem vették komolyan a rendőrök. A hatóságok ugyan kimentek a férfi lakásához, viszont az ingatlanba nem mentek be. A gyerekek holttestét csak napokkal később találták meg.