Új utakat keresnek a mentőcsapatok, hogy elérjék a beomlott alagútban rekedt indiai munkásokat

külföld
2023 november 27., 10:41

A hatóságok új módszereken dolgoznak, hogy elérjék az indiai Uttarakhand államban két hete alagútban rekedt 41 munkást, írja a BBC. Az eredeti mentési terv kivitelezésével ugyanis elakadtak: eddig vízszintesen fúrtak lyukat a sziklákon keresztül, hogy a férfiak át tudjanak kúszni, de a fúrógép pénteken elromlott

A művelet kezdettől fogva kihívást jelentett, főként a lezuhanó sziklák, a laza talaj és az alagút belsejében található fém miatt, írja a BBC.

A mentők most elkezdtek függőlegesen ásni az alagútban, hogy alternatív útvonalat vájjanak a csapdába esett embereknek. A tisztviselők azt mondták: emellett más technikákat is vizsgálnak, beleértve a kézi ásást, hogy gyorsabban elérjék a két hete egy földcsuszamlás miatt alagútban rekedt munkásokat.

Az omlás november 12-én reggel történt az északi állam Uttarkashi körzetében. Az építés alatt álló alagútban egy földcsuszamlás történt, ezért omlott be. Szerencsére oxigénnel, élelemmel és vízzel el tudják látni őket, illetve a múlt héten egy miniatűr videókamerát is beküldtek hozzájuk.

link Forrás