25 év után távozik az RTL szórakoztató műsorokért felelős igazgatója

Média
2023 november 28., 17:02

25 év után távozik az RTL-től Herman Péter (Pierre), a csatorna drámai és szórakoztató műsorokért felelős igazgató és kreatív producere, aki az RTL szinte összes saját gyártású produkciójának és fikciós sorozatának alkotója és aktív részese volt.

Az RTL Magyarország közleménye szerint szervezeti átalakítást hajtanak végre a saját gyártású műsorokért felelős területén, és ennek részeként az RTL kezdeményezésére Herman Péter (Pierre) munkaviszonya közös megegyezéssel megszűnik.

A Media1 azt írja, hogy Herman a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett, ezenkívül az ELTE pszichológia szakára, illetve a franciaországi filmművészeti egyetemre, La Fémisre is járt. Dolgozott a filmiparban és a hazai kereskedelmi televíziózás megszületésénél is jelen volt: a TV3 főszerkesztőjeként, majd főrendezőjeként, később a VIVA TV programigazgatójaként tevékenykedett. Herman az RTL-es karrierjét a Mónika Showval kezdte, de a Barátok közt-ön és a hírműsorokon kívül szinte minden műsor az ő nevéhez fűződik.

„Nehéz lenne felsorolni, amit Pierre-nek köszönhet nem csak az RTL, de a nézőink is. Pierre több mint két évtizedes alkotómunkája nagy hatással volt mind az RTL, mind pedig a hazai televíziózás, illetve sorozatgyártás történetére. Köszönöm, köszönjük Pierre munkáját és nagyon sok sikert kívánunk neki a továbbiakban” – nyilatkozta Kolosi Péter, az RTL Magyarország tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese.

Egyelőre Herman pozícióját nem tölti be más, arról később dönt a vállalat. A kreatív terület átszervezésének lezárultáig az igazgatóság Kolosi irányítása alatt működik. A személyi változás nincs hatással a jelenleg gyártás alatt lévő műsorokra.