Az önkormányzat nem kíváncsi a helyiek és a nyaralótulajdonosok véleményére a Balatonaligát teljesen átalakító beruházások kapcsán

belföld
2023 november 29., 08:48

Az „Ez Aliga Trianonja” című cikkében számol be a Népszava arról, hogy leszavazta az Aligai Fürdőegyesület (AFE) társadalmi konzultációs javaslatát hétfői, estébe nyúló ülésén a balatonvilágosi képviselő-testület. Az AFE meg akarta kérdezni a helyieket és a nyaralótulajdonosokat a Club Aliga területén zajló építkezésekről, a várható – a partszakaszt, a táj- és településképet teljesen átrajzoló – változásokról.

Hogy milyen lesz Balatonaligán a part, arról évek óta írunk: a látványtervek szerint 1,3 milliárdnyi betonstílus épül a Balaton egyik legszebb pontján. A terület most a Bayer Property Zrt.-hez tartozik.

Az aligai beruházások az Aligai Fürdőegyesület ábráján.
photo_camera Az aligai beruházások az Aligai Fürdőegyesület ábráján. Forrás: Aligai Fürdőegyesület

Az AFE Balatonakali példája alapján próbálta most elérni, hogy a helyi közösség véleményt mondhasson az aligai nagyberuházásról. Akaliban a település vezetése október elején kérte meg az állandó lakosokat és a nyaralókat, hogy véleményezzék a tervezett kikötőépítést, s miután a többség elutasította a beruházás ötletét, a kivitelező is visszalépett a projekttől.

„Össze is állítottuk a kérdőívet, ám miután leszavazták a kezdeményezésünket, most saját erőnkből kellene levezényelni az egész procedúrát, ami nem lesz könnyű, de nem adjuk fel, mert mindenképpen szembesíteni akarjuk a beruházó érdekeit kiszolgáló faluvezetést a helyiek véleményével” – mondta a Népszavának Bukovszki András, az AFE elnökhelyettese.

Cikkünkben korábban tévesen állítottuk, hogy a terület jelenleg az Appeninn Nyrt.-é.

Kiemelt videóink