Vitályos államtitkár mintha elfelejtette volna a tavalyi népszavazás eredményét

POLITIKA
2023 november 29., 16:09

Orbán Viktornak és Csák János miniszternek is írásbeli kérdést tett fel a DK-s Sebián-Petrovszki László. Előbbitől könyvek lefóliázásról és iskolákból távol tartott könyvekről érdeklődött „Lehet-e Biblia a templomban?”, utóbbinál a Nemzeti Múzeum főigazgatójának leváltásáról és a Néprajzi Múzeumban elkordonozott képekről érdeklődött Pedofil bűnözők helyett miért fényképektől féltik a gyerekeket? címmel.

Orbán és Csák János helyett a miniszter államtitkára, Vitályos Eszter válaszolt. Azzal kezdte, hogy a kormány számára a családok biztonsága és a gyermekek védelme a legfontosabb, ezek fontos állomása volt a gyermekvédelmi törvény és a témában megtartott népszavazás. Mint írja, a baloldal nem támogatta a törvény elfogadását, „és emlékeztetnem kell arra is, hogy a baloldali hecckampány ellenére a gyermekvédelmi népszavazáson soha nem látott egységet mutattak a magyarok, több mint három millióan döntöttek úgy, hogy meg kell védenünk a gyermekeinket a baloldal által támogatott genderpropagandával szemben.”

A végül L. Simon László kirúgásához vezető döntésről azt írta Vitályos, hogy azt a gyerekvédelmi törvény alapozta meg, aztán hozzátette azt is: „Magyarországon tiszteletben tartjuk az alkotói és művészi szabadságot, de a műalkotások bemutatását a gyermekvédelmi törvény figyelembevétele és betartása mellett kell megvalósítani”.

Majd így zárja le a választ: „a gyermekek védelme össztársadalmi felelősség ezért szeretném leszögezni, hogy a választók meggyőző többsége által támogatott úton haladunk tovább, és továbbra is megvédjük a gyermekeinket”.

Talán nem árt emlékeztetni, hogy bár amiatt, hogy egy időben tartották a népszavazást az országgyűlési választással, azon tényleg nagy volt a részvétel. Csakhogy érvénytelen lett a népszavazás, mert az érvényes voksok száma nem érte el az 50 százalékos küszöböt.