Lázár János ménesbirtokán egymilliárd forintért épül lovaspálya

PÉNZ
2023 november 30., 06:01

Újabb nagy értékű közbeszerzést ítéltek oda Lázár János mezőhegyesi ménesbirtokánál, ahol ahogy az RTL írja, lovaspálya és környezet kiépítésére kerestek és találtak is vállalkozót. A befutó a debreceni Parkertech Kft. lett nettó 997,7 (bruttó 1267 millió) forintos ajánlatával. A Parkertech korábban dolgozott a Karmelita kertjén és a Millenáris Szélkapun is.

Ahogy az RTL is írja, az egymilliárdos árban nemcsak a lovaspálya van benne, hanem bontási feladatok is, továbbá karámok és léptető építése, fatelepítés, itató- és öntözőrendszer, valamint zöldfal kivitelezése, 12 hónapnyi parkfenntartás.

Lázár János ménesbirtoka nagyon épül és szépül, nyáron derült ki, hogy milliárdokért kap négycsillagos szállodaépületet is, a birtokon élő vemhes üszők pedig vízágyon pihenhetnek.

A ménesbirtokos beruházások egyébként azért is figyelemreméltók, mert miközben Lázár János egyik, alapítványi vezetői kezével ad, a másik, közlekedésért felelős miniszteri kezével elvesz. Például megszünteti a vasúti közlekedést több vasúti mellékvonalon.