Lázár János kedvenc ménesbirtokára valahogy jut pár milliárd

PÉNZ
2023 március 03., 06:03

Milliárdokért kap négycsillagos szállodaépületet Lázár János ménesbirtoka, az RTL azt írja, a korábbi Nonius szálló felújítása, bővítése várhatóan valahol nettó 3,2 milliárd forint körül állhat meg. Illetve ahogy írják, egymilliárdért újítanak fel istállót és kocsiszínt is.

A cikk szerint a korábbi Nonius szállóból egy négycsillagos, 16 szobás szállodát alakítanak ki, ehhez dobják hozzá „a mögötte található parancsnoki épületet” is. Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött dokumentumok szerint a második ütemre, azaz a parancsnoki épület felújítására, átalakítására kiírt közbeszerzés nyertese a szegedi Dél-Konstrukt Építőipari Zrt. lett nettó 2 milliárd 20 millió forintos ajánlattal.

Ahogy az RTL írja, a Ménesbirtok Hotel Nonius néven működő, az egykori északi kaszárnya épületében kialakított szállodáját közpénzből újítják fel. A projekt végeként 2022. december 31-ét jelölték meg, a Ménesbirtok honlapja szerint azonban a Nonius Hotel még zárva van a felújítás miatt. Bár a fejlesztés becsült értéke nettó 600 millió forint volt, a szegedi RZB Invest Kft. 2020-ban nettó 1 milliárd 283 millió forintért vitte el a munkát. A beruházásra 840 millió forintot adott a Miniszterelnöki Kabinetiroda alatt működő Magyar Turisztikai Ügynökség.

És miközben Mezőhegyes épül-szépül, az országban közel 300 beruházást halasztottak el, és a kormányban éppen Lázár János dolga lett eldönteni, hogy a forráshiány miatt mely beruházásokról mondjon le a kormány.