Közzétette a kormány a listát a 284, már biztosan elmaradó beruházásról

gazdaság
2022 szeptember 19., 17:01
comments 9

Közel 300 felfüggesztett beruházás szerepel azon a listán, amit Csepreghy Nándor adott közre a parlamentben a DK-s Vadai Ágnes kérdésére válaszul. Vadai írásbeli kérdésében arra volt kíváncsi, hogy melyek azok az állami beruházások, melyek kivitelezését elhalasztotta a kormány. Pár napja, egy konferencián derült ki, hogy összesen 2100 milliárd forint értékben nem valósulnak meg beruházások.

photo_camera Fotó: Németh Dániel

A listán az ország minden részéből fordulnak elő projektek, és a hvg.hu összesítése alapján a leállított beruházások jelentős része közlekedési infrastruktúra-beruházás: nem valósul meg számos összekötő- vagy elkerülő út, közútfelújítás és fejlesztés. Emellett elmaradnak egészségügyi és sportlétesítmény-beruházások is, és iskolaépítések is elmaradnak.

A tízoldalas dokumentum valószínűleg még nem is a végleges lista: Lázár János dolga a kormányban, hogy a forráshiány miatt melyik tervezett beruházásokról mondjon le a kormány, és a most benyújtott lista azokat a beruházásokat gyűjti össze, melyek elmaradásáról kormánydöntés is született.

A kormány képviselői az elmúlt hetekben többször hangsúlyozták, hogy a felfüggesztés csak a 2022/2023-as évekre vonatkozik, és utána mindent be fognak pótolni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.