Életfogytiglant kapott, amiért egy késsel megölte kolléganőjét, miután napokig játszott vérengzős videójátékokkal

bűnügy
2023 december 01., 10:10

A Veszprémi Törvényszék aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki tavaly májusban megölte egy munkatársnőjét az egyik veszprémi gyárban. A férfi legkorábban 40 év után bocsátható feltételes szabadságra.

A férfi szabadidejében vérengzős online videójátékokkal játszott. 2022. május 21-én úgy ment az éjszakai műszakba dolgozni, hogy már több napja nem aludt, nem evett, és körülbelül 30 doboz energiaitalt megivott. Ugyanebben a műszakban dolgozott egy – egyébként férjezett és egy gyerekes – kolléganője is, akihez odament az öltözőben. A férfi szexuális ajánlatot tett a nőnek, de visszautasítást kapott, emiatt dühös lett, és a hátizsákjából elővett egy 12,5 cm pengehosszúságú kést, majd a nő hasát, nyakát, mellkasát többször megszúrta. A nő segélykiáltásait hallva jelent meg két kollégájuk, akik felé szintén megindult késsel a férfi. Segítséget hívtak, de a nő a helyszínen meghalt. A férfit fél órán belül elfogták.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezéseket jelentettek be. A Győri Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozza, mivel álláspontja szerint az elsőfokú bíróság helyesen következtetett a férfi bűnösségére, azt helytállóan minősítette, a kiszabott büntetés szükséges. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.