Két hónapja nincs gáz egy óbudai tízemeletesben

ÉLET
2023 december 02., 15:33

Két hónapja nincs gáz az óbudai Kabar utca egyik tízemeletes panelházában, írja a Blikk. A beszámoló szerint miután az elöregedett fővezetéket kicserélte a szolgáltató, de nem kötötték vissza, mert a nyomáspróbán kiderült, szivárgás van az épületben. A lakásokat távhő fűti,a hideg nem probléma, a főzés viszont gond.

Mindenki elégedetlen. Azelőtt soha nem volt szivárgás, most meg a gerincvezeték cseréje után ez szakad a nyakunkba. A közös képviselő leszerződött egy szerelővel, több tucat lakásban cserélték le a gázelzáró csapot, de valamiért ezt nem fogadták el hivatalosnak, nem kötötték vissza a házat a vezetékre.

- mondta a lapnak egy lakó. A legutóbbi lakógyűlésen új gázszerelő vállalkozót választottak, aki ötmillió forintért vállalta a rendszer átvizsgálását, a hibák kijavítását. A Blikk elérte a közös képviselőt, aki szerint az ilyen korú épületeknél előfordul hasonló helyzet, biztosat nem tudott mondani, de reméli, hogy a karácsonyfa mellett már mindenki a saját gáztűzhelyén készítheti el az ünnepi menüt.