Esett a hó, legalább tizenöt településen van áramszünet Pest megyében

tél
2023 december 07., 09:20

Frissítés 11:19 - Olvasónk szerint Kerepesen sincs áram, lassan lemerül az utolsó mobiltelefon is.

A veszedelmes téli viszonyok miatt Pest megye több településén is áramszünet van az E.ON térképe szerint. Csütörtök reggel az északi és a keleti agglomerációból jeleztek áramszünetet, a tűzoltókat országszerte több mint százszor riasztották. A Pilis környéki iskolákban rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el.

Az eddig érintett települések: Piliscsév, Piliscsaba, Pilisszentlélek, Pilisszentkereszt, Pilisszántó, Pilisszentiván, Tinnye, Solymár, Fót egy része, Mogyoród, Erdőkertes, Őrbottyán, Vácrátót, Csömör, Isaszeg és Kerepes. Farkas András, Piliscsaba polgármestere szerint dél körül várható újra áram; a hókotrók érkezéséig mindenki lapátoljon havat a háza előtt, segítsen az idős, rászoruló szomszédainak, vegye észre a város szépségét és facebookozás helyett töltsön időt a szeretteivel, gyerekeivel - akiket az áramszünet miatt hazaküldtek az iskolákból.

link Forrás

Fetter Ádám, Pilisvörösvár polgármestere kidőlt fákról, akadozó kommunikációról és közlekedésről posztolt. Országszerte sok a baleset az utakon a havazás miatt, a tömegközlekedésben is vannak fennakadások.

A MÁV hajnalban szűkszavúan annyit közölt, hogy egyes járatok nem közlekednek - 4:30-kor például azt, hogy az 5:29-es Ózdról Miskolcra induló vonatot felejtsük el -, ezért ha ma vonatozni akarunk, ez legyen a kedvenc oldalunk. És ha valaki nagyon elakad, jusson eszébe ez a klasszikus kicsit több mint tíz évvel ezelőttről: „Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium”.