Jól megszívták a velencei gondolában szelfiző turisták: nem ültek le, beborultak

külföld
2023 december 07., 07:42

Elárasztották a közösségi médiaplatformokat a videók arról a csapat kínai turistáról, akik beborultak a hideg vízbe, miután a gondolában szelfiztek. A videók alapján a gondolás rájuk szólt, hogy üljenek már le, és hagyják abba a szelfizést, ők azonban figyelmen kívül hagyták ezt, és folytatták tevékenységüket. Aminek ez lett az eredménye:

link Forrás

Állítólag a gondolás épp egy trükkös manőverrel próbálkozott egy, a Szent Márk térhez közeli híd alatt, és próbált szólni nekik, hogy ehhez precíz súlykiegyenlítésre lenne szükség, ám az állva fotózkodó turisták miatt ez meghiúsult, így borult fel végül a gondola.

A Velence nem Disneyland Instagram-oldalon azt írják, hogy a turistákat végül kimentették, és meleg helyre vitték, hogy megszáradjanak.

Velencében viszonylag sok feszültséget okoz az utóbbi években a turisták áradata. A lagúnák városa a tömegturizmus egyik kedvenc helyszíne, a mindössze 7,6 négyzetkilométeres várost 2019-ben, a világjárvány előtt 13 millió turista nézte meg. A látogatók száma a következő években várhatóan meghaladja a járvány előtti szintet. 2021-ben a tengerjáró hajóknak is megtiltották, hogy a Giudecca csatornán keresztül behajózzanak a történelmi belvárosba. Nemrég pedig napi belépőjegy bevezetését lengették be a 14 éven felüli turistáknak.

Ezen felül sem könnyű a gondolások élete - ráadásul ezt szó szerint is lehet érteni. 2020-ban a Velencei Gondolások Egyesülete csökkentette a hajók kapacitását, kevesebb embert engednek fel rájuk, ugyanis egyre több a túlsúlyos turista, és nem bírják a gondolák a megnövekedett terheket.

A szelfizésről pedig csak annyit: 2022-ben egy amerikai turista esett a Vezúv kráterébe, amikor megpróbálta elkapni a telefonját, amivel épp szelfizni készült, de kicsúszott a kezéből. Csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

via Guardian