Újabb színésznő vádolja szexuális zaklatással Gérard Depardieu-t

bűnügy
2023 december 07., 15:47

Héléne Darras francia színésznő azt állítja, hogy Gérard Depardieu zaklatta őt a 2007-es Disco című film forgatásán.

Darras vallomásának részletei csütörtök este lesznek nyilvánosak: akkor kerül adásba a francia Complément d’Enquête című oknyomozó műsor.

Gérard Depardieu, 2023 januárjában Berlinben
photo_camera Gérard Depardieu, 2023 januárjában Berlinben Fotó: JENS KALAENE/dpa Picture-Alliance via AFP

A színésznő 26 éves volt a vígjáték forgatásának pillanatában, de csak epizódszerepet játszott.

„Úgy nézett rám, akár egy darab húsra” – idézi a Guardian Darrast, aki szerint a színész fogdosta a csípőjét, fenekét, aztán az öltözőjébe hívta, és hiába utasította őt el, továbbra is fogdosta őt a felvételek között.

Darras nem tett feljelentést, mert attól tartott, feketelistára kerül, újonc volt még, és színésznő akart lenni.

A nyomozók egyelőre tanulmányozzák a vallomást. Előfordulhat, hogy elévültnek találják majd a tizenhat évvel ezelőtti esetet.

Áprilisban 13 nő vádolta meg szexuális visszaéléssel Depardieu-t egy tényfeltáró cikkben, köztük színésznők, sminkesek és statiszták. A párizsi ügyészség szerint akkor még egyikük sem tett feljelentést.

Az első ügy, ami nyilvánosságra került, 2018-ban történt: akkor a 22 éves Charlotte Arnauld állította, hogy a színész kétszer megerőszakolta párizsi házában. Abban az ügyben az ügyész egy évvel az eljárás kezdete után is állította, hogy „komoly és megerősített bizonyítékok szólnak a vád fenntartása mellett.”

Depardieu akkor is tagadta a vádakat. A színész idén októberben a Le Figaro-ban publikált cikkében azt állította, soha nem zaklatott nőket. (Guardian)