Rájár a rúd az 1-es vasúti fővonalra

közlekedés
2023 december 10., 08:50

Több vonat közlekedését, menetidejét befolyásolja a győri fővonalon a havas időjárás – közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

Almásfüzitő térségében, Komárom és Tatabánya, valamint Budaörs és Szárliget között az intenzív havazás váltóállítási gondokat okoz. Emiatt a Kelenföld–Komárom vonalszakaszon közlekedő vonatok 15-30, esetenként 45 perc késéssel közlekednek. Több vonat csak rövidebb útvonalon közlekedik. Almásfüzitő és Neszmély között nem közlekedhetnek a szerelvények, ezért az esztergomi vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

photo_camera Utasok a behavazott Rákospalota-Újpest vasútállomáson 2023. december 7-én Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A Győrből a Déli pályaudvarra közlekedő, Komáromból 7:01-kor továbbinduló vonat Komárom és Tatabánya között nem közlekedett, ott is pótlóbuszokra szállhattak fel az utasok. A Déli pályaudvarról Győrbe 6:25-kor induló vonat is csak Tatabánya állomásig közlekedett. Komárom–Tatabánya állomások között emiatt vonatpótló autóbusszal lehet utazni.

A MÁV szombaton jelentette be, hogy befejezték az 1-es fővonal felújítását, így vasárnaptól újra két vágányon járnak a vonatok a Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszon. Az ország legforgalmasabb szakaszán elindulhat mindkét vágányon a felújítás előtt megszokott menetrend szerinti vasúti közlekedés, már nem kell átszállni pótlóbuszokra, írták.