Azt a kórházigazgatót is elérte Pintérék kirúgási hulláma, aki a Covid idején megtörte a nyilatkozati tilalmat

Egészségügy
2023 december 14., 05:34

A Belügyminisztérium szerdán jelentette be, hogy – nem sokkal az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjének elküldése után – felmentenek huszonnégy kórházi vezetőt. Két országos intézmény, hét megyei és tizenöt városi kórház igazgatója került a listára, köztük többen azért, mert elérték a nyugdíjkorhatárt. A többiek esetében nem indokolták a döntést, és a huszonnégyből egyetlen nevet sem hoztak nyilvánosságra.

A Népszava azonban megszerezte az érintett kórházigazgatók névsorát. A lap szerint Vályi-Nagy István, az országos hematológiai és infektológiai intézet vezetője, valamint Poór Gyula, az Országos Mozgásszervi Intézet főigazgatója a két országos hatáskörű kórházi vezető, mindkettejüket azért mentették fel, mert elérték a nyugdíjkorhatárt.

A megyei kórházak igazgatói közül a lap szerint elérte a kirúgási hullám a Fejér megyei kórházat eddig vezető Bucsi Lászlót, aki a Covid-járvány csúcsán, 2021 tavaszán megtörte a nyilatkozatstopot, és szokatlan nyíltsággal beszélt a válsághelyzetről, például arról, hogy hűtőkonténereket kellett bérelniük a holttesteknek, de két hét alatt azok is megteltek.

link Forrás

A Népszava értesülései szerint távoznia kell Töreki-Vörös Ibolyának, a Veszprém megyei kórház főigazgatójának, akit alig több mint három éve neveztek ki, a Nógrád megyei kórház vezetőjének, Szabó Gézának – egy önkormányzati felmérés szerint a betegek 80,8 százaléka szerint az elmúlt egy-két évben romlott az intézmény színvonala –, valamint a Balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgatójának, Veress Gábornak. A cikk szerint az elbocsátottak között van továbbá a szolnoki MÁV-kórház vezetője, valamint mások mellett a csornai, a tatabányai, a szekszárdi, a jászberényi és a dunaújvárosi kórházigazgató is.