Több mint ötszázan kerültek kórházba, miután összeütközött két metrószerelvény Pekingben

külföld
2023 december 15., 11:28

„Összesen 515 embert szállítottak kórházba kivizsgálásra, közülük 102-en szenvedtek valamilyen csonttörést" - jelentette pénteken a kínai állami CCTV televízió Pekingből, miután a kínai főváros metrójának egy föld feletti szakaszán összeütközött két szerelvény. A kínai közösségi oldalakon terjedő felvételekből a South China Morning Post készített egy összeállítást.

link Forrás

Olyan felvétel is van, amin az látszik, ahogy a pánikba esett emberek az egyik sérült szerelvény ablakán másznak ki.

link Forrás

Pekinget az elmúlt napokban beborította a hó. Az előzetes vizsgálat szerint a havas időjárás közrejátszott a balesetben. Csúszósak voltak a sínek, és a jelzőrendszerek is meghibásodtak. Az állami tévé szerint péntek reggel 6 óráig 423 embert engedtek ki a kórházból, 67 embert még mindig kezelnek, míg 25 embert megfigyelés alatt tartanak. Halálesetről nem számoltak be.

„Őszintén elnézést kérünk a ma este történt balesetért" – közölte a vonatot üzemeltető Beijing Subway a Weibo nevű közösségi oldalon. „Azok az utasok, akik az evakuálás során kísérő nélkül hagyták el a járművet, és akik nem érzik jól magukat, bármikor kapcsolatba léphetnek velünk. Az ellátás költségeit átvállaljuk" - tették hozzá.

(Guardian)