Tüntetések kezdődtek Tel-Avivban, miután az izraeli hadsereg véletlenül meggyilkolt három túszt Gázában

háború
2023 december 16., 06:30

Több száz tüntető zárta le Tel-Aviv egyik fontos közlekedési csomópontját a Kirja nevű katonai bázis közelében péntek este, azután, hogy kiderült, az izraeli hadsereg katonái tévedésből három izraeli túszt is lelőttek egy tűzharcban Gáza területén. A tüntetők a még mindig fogságban lévő túszok képeit lobogtatták és azonnali szabadon engedésüket követelték – írja a Haaretz.

photo_camera Fotó: Ilia Yefimovich/Ilia Yefimovich/dpa

A hatóságok közben megnevezték mind a három áldozatot. A 24 éves Samer Fuad El-Talalka, a 28 éves Yotam Haim és a 26 éves Alon Shamriz voltak azok, akiket az izraeli katonák véletlenül veszélyforrásként azonosítottak és tüzet nyitottak rájuk.

Samer Fuad El-Talalka, Yotam Haim és Alon Shamriz
photo_camera Samer Fuad El-Talalka, Yotam Haim és Alon Shamriz Forrás: Haaretz

Egyelőre tisztázatlan körülmények között mindhárman meg tudtak szökni fogvatartóik elől Gáza Shujaiyeh nevű negyedében. Valószínűleg maguk közelítettek az izraeli katonák felé, amikor az eset történt. El-Talalka a Nir Am kibucban dolgozott, amikor október 7-én elrabolták a Hamász fegyveresei, míg Haim és Shamriz Kfar Aza kibucban található otthonában volt a támadáskor. Hogy mi történt Kfar Azában, azt a helyszínen mutatatták be kollégáink.