Az EU elfogadta az Oroszországgal szembeni 12. szankciós csomagot is

eu
2023 december 18., 15:52

Az Európai Unió Tanácsa a Ukrajna elleni folytatódó orosz háborúra tekintettel elfogadta a gazdasági és egyedi korlátozó intézkedéseket is tartalmazó 12. szankciós csomagját – közölte az uniós tanács.

A brüsszeli közlemény szerint az intézkedések „újabb csapást mérnek” Vlagyimir Putyin orosz elnök háborús képességére azáltal, hogy az orosz gazdaság legfontosabb ágazatait célozzák, és megnehezítik az uniós szankciók megkerülését.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Mondjunk nemet a szankciókra! című országjáró fórum orosházi rendezvényén 2022. november 5-én.
photo_camera Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Mondjunk nemet a szankciókra! című országjáró fórum orosházi rendezvényén 2022. november 5-én. Fotó: Lehoczky Péter/MTI/MTVA

Az EU tilalmat vezet be többek között a gyémántok közvetlen vagy közvetett behozatalára Oroszországból, és korlátozásokat vezet be olyan ipari termékek kivitelére és behozatalára, amik jelentős bevételt generálhatnak Oroszországnak – írták. (MTI)