Lévai Anikóval látogatott meg menedékre szoruló családokat az amerikai nagykövet

belföld
2023 december 18., 15:21

David Pressman nagykövet Lévai Anikó magyar jószolgálati nagykövettel találkozott Szolnokon - derül ki az amerikai nagykövetség közleményéből.

link Forrás

A nagykövet Orbán Viktor feleségéhez csatlakozva látogatást tett Szolnokon az Ökumenikus Segélyszervezet által üzemeltetett Családok Átmeneti Otthonában, ahol a követség közleménye szerint Lévai Anikó beszélt az Ökomenikus Segélyszervezetnél végzett munkájáról, és körbevezette Pressmant a menedékhelyen, ahol részt vett az ott lakók karácsonyi előadásán.

David Pressman nagykövet megjegyezte: „Igazi megtiszteltetés volt Szolnokra látogatni, és látni azt a hihetetlen munkát, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet végez a legkiszolgáltatottabbak segítése érdekében. És különösen csodálatos volt ezt egy olyan kivételes személyiség társaságában tenni, mint Lévai Anikó.”

A menedékhelyen tett látogatásuk után David Pressman nagykövet csatlakozott Lévai Anikóhoz és az Ökumenikus Segélyszervezet vezetőségéhez, hogy a segélyszervezet által végzett munkáról és regionális kihívásokról beszélgessenek.

Pressman hónapok óta a kormánymédia és a Fidesz politikusainak a célkeresztjében áll, Amerika helytartójának tartják, maga Orbán Viktor is viccelődött a nevével. Maga a nagykövet is éles kritikákat hangoztatott a magyar kormánnyal szemben, amiért nem áll ki határozottan Ukrajna mellett Oroszországgal szemben.

A nagykövet egyébként tett már a mostanihoz hasonló gesztust, amikor tavaly ellátogatott Felcsútra meccset nézni, igaz, nem találkozott a stadion szomszédjában lakó, akadémiaalapító Orbán Viktorral.