Akkorát barátkozna Tudjukkivel az amerikai nagykövet, hogy még Felcsútra is elment meccset nézni

diplomácia
2022 november 27., 19:37

Elég lendületesen kezdte budapesti karrierjét David Pressman amerikai nagykövet. Érkezése óta a követség rakott ki kvízt arról, hogy ki mondta az idézetet, Putyin vagy Kövér László, találkozott bírákkal, és aggódott amiatt, hogy miközben Moszkva Kijevet rakétázza, Szijjártó közben a Gazprom központjába repül, amire a magyar külügyminiszter felháborodottan válaszolt is egyenesen Oroszországból.

Ennek megfelelően elég jó a nagykövet sajtója, az Origó például ezzel a című cikkel ajánlotta az olvasói figyelmébe vasárnap reggel Pressmant: Bemutatjuk Biden emberét, akit a dollárbaloldal irányítására küldtek Magyarországra (az url szerint az eredeti cím az volt, hogy Pressman feladata, hogy pórázon tartsa a dollárbaloldalt, ami sokkal jobban hangzik).

Az biztos, hogy a nagykövet elég hamar átlátta a magyarországi viszonyokat, mert egy vasárnap esti poszt szerint Pressman felbukkant Felcsúton, és a cudar, esős idő dacára fel is ült a lelátóra. Azt írja, hogy „jó volt nézni egy kis élvonalbeli magyar focit”, amivel csak az a baj, hogy a magyar élvonal bajnoksága a világbajnokság miatt szünetel. Amit Pressman látott, az a Puskás Akadémia tartalék, harmadosztályú csapatának meccse volt a Budaörs ellen, nem is a Pancho Arénéban, csak a tartalékpályán, de hát a szándék a fontos. Sajnos a felcsúti fiúk győzelme az utolsó másodpercekben kapott góllal elszállt.

link Forrás

A jelek szerint még dolgozni kell a barátságon, mert a felcsúti honlapon és Facebook oldalon egy betű sincs arról vasárnap este fél 9-kor, hogy vendég járt a meccsen. Pedig aligha tűnt el a tömegben Pressman. Hogy a pálya híres szomszédja kint volt-e a meccsen, arról semmit sem tudni.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.