Amerikai nagykövetség videója: Ki mondta? Kövér László vagy Vlagyimir Putyin?

belföld
2022 október 17., 19:10
comments 20

Kemény videóval állt elő a magyarországi amerikai nagykövetség: egy perces Ki mondta? kvízben tesz fel olyan kérdéseket, amelyek rávilágítanak a magyar kormánypropagandisták által hangoztatott Amerika-ellenes véleményekre, amiket akár simán mondhatott volna Vlagyimir Putyin is.

„...mi van akkor, ha a birodalomépítési politika nyugatról keletre zajlik, és Ukrajna újabb reménybeli tartománya az Euroatlanti Birodalomnak?” - olvasható az első kérdés, majd válaszlehetőségként felvillan Kövér László házelnök és Vlagyimir Putyin neve.

link Forrás

Az amerikai nagykövetség a videóval arra hívja fel a figyelmet, hogy „az elmúlt hetekben egyes vezető magyar kormányzati szereplők és a kormány által finanszírozott kommentátorok durva Nyugat- és Amerika-ellenes nyilatkozatokat tettek.” Mint írják „Magyarország és az Egyesült Államok egymás szövetségesei. Mivel az orosz agresszió mindannyiunkat fenyeget, össze kell tartanunk, nem pedig széthúznunk!”

Mióta új amerikai nagykövete lett Magyarországnak David Pressman személyében, azóta megy a Twitter-huszárkodás a nagykövetség és a nem régóta twitterező Orbán Viktor között. Orbán Viktor a Twitteren eltöltött első napja után már jó barátját Donald Trumpot kezdte keresni:

link Forrás

Erre válaszolt szellemesen szellemesen az amerikai nagykövet, amelyben új barátot ajánlott Orbán Viktornak Trump helyett.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.