Orbán Viktor jó barátját, Trumpot kereste Twitteren, a budapesti amerikai nagykövet ajánlott neki egy másik barátot, akit követni lehet

belföld
2022 október 11., 17:24

Orbán Viktor a Twitteren eltöltött első napja után már jó barátját Donald Trumpot kezdte keresni:

link Forrás

A budapesti amerikai nagykövet nem tétlenkedett, hamar köszöntötte a miniszterelnököt az oldalon. A Twittertől végleg eltiltott Trump helyett pedig egy másik barátot, az amerikai elnököt, Joe Bident ajánlotta követésre.

David Pressman még arra is ügyelt, hogy Orbán bejegyzéséhez passzoló giffel válaszoljon:

link Forrás

Az amerikai nagykövet posztja alatt azt a nevet használta hashtagként, amivel a Magyar Nemzetben megjelent, neki címzett nyílt levelében Felföldi Zoltán illette őt, nyomásgyakorlónak nevezte magát.

A levélben az állt:

„Tovább segítve az Ön nyelvtanulását, engedje meg, hogy elmondjam, hogyan hangzana az Ön neve magyarul. Nos, az Ön nevét többféleképpen lehetne magyarra fordítani, és ezek közül az egyik a Nyomásgyakorló Dávid lenne. Nomen est omen – mondhatnánk legutóbbi nyilatkozata kapcsán, melyben nyomásgyakorlást helyezett kilátásba Svédország és Finnország NATO-tagságának a magyar Országgyűlés általi megszavazása kapcsán (három).”

David Pressman lapunknak korábban azt mondta, hogy reméli, nem lesz szükség nyomásgyakorlásra a svéd és a finn NATO-csatlakozás ügyében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.