Nem lesz Big Mac karácsonykor

ÉLET
2023 december 20., 10:49
Big Mac-menü, de nem december 24-én
photo_camera Big Mac-menü, de nem december 24-én Fotó: JAKUB PORZYCKI/NurPhoto via AFP

Zárva tartanak a McDonald'sok karácsonykor – írja közleményében az étteremlánc ügynöksége.

A cégcsoport „a dolgozók és családjaik érdekeit szem előtt tartva” döntött úgy, hogy december 24-én 6 órától zárva tartanak.

Azt írják, hogy ez már korábban is gyakorlat volt a legtöbb helyen, és 25-én sem szoktak kinyitni, most viszont egységes döntés született. A 113 közül csak két étterem nyit ki, az egyik az Aréna Mall-ban, a másik pedig a MOM Parkban, ahol a bevásárlóközpont előírja a nyitva tartást.

„Vállalatunk számára kiemelten fontos, hogy kollégáink családtagjaik és szeretteik körében, nyugalomban tölthessék a karácsonyi ünnep időszakát. A korábbi évek során már a hazai McDonald’s-éttermek többsége zárva tartott december 24-én, de az idei évben franchise-partnereinkkel közösen sikerült azt először megvalósítanunk rendszerszinten, hogy két egység kivételével minden éttermünk zárva lesz” – nyilatkozta Horváth Andrea, a mekiket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. HR igazgatója.

A nagy kereskedelmi láncok egymás után jelentik be, hogy nem nyitnak ki 24-én. Korábban így nyilatkozott a a Lidl, a Rossmann és a Penny Market is.